Tweede schrijfupdate

Een maand geleden plaatste ik mijn eerste schrijfupdate. Hoewel ik liever wat regelmatiger een blog schrijf is het een goed teken dat het er een beetje tussendoor is geschoten. Dat betekent namelijk dat ik hard aan het werk ben geweest. Ik heb weer een flink stuk aan mijn manuscript kunnen toevoegen en daarnaast heb ik een paar honderd kilometer afgelegd voor verschillende nevenactiviteiten.

De maand begon goed met de boekpresentatie van Het Hart van de Tijger in Breda. We hebben er een tof feestje van gemaakt met een praatje van Thille Dop (mijn uitgever), die vertelde over onze eerste ontmoetingen in Amsterdam. Daarna heb ik iedereen toegesproken en, zoals het Jeroen van Unen betaamt, vergat ik vrijwel direct wat ik precies wilde vertellen. Gelukkig kan ik tegenwoordig aardig improviseren. De die hard Nachtuilen fans zijn samen met mij gebleven tot we het café uit werden gezet. Zo zie ik het graag!

Na een korte pauze van een dag of twee ben ik met nieuwe energie verdergegaan met het schrijven van boek 4. Dat ging wat minder vlot dan vorige maand. Niet in de minste plaats omdat ik veel buiten de deur ben geweest. Ik heb toffe posters rondgebracht bij alle Bredase boekhandels, radio interviews gegeven en ik ben op bezoek geweest bij de Schrijverscentrale.

Voor wie deze organisatie nog niet kent: de Schrijverscentrale bemiddelt bij auteursbezoeken door heel Nederland op basisscholen, middelbare scholen, bibliotheken en boekhandels. Ze brengen lezers en schrijvers met elkaar in contact voor lezingen, workshops en bijzondere evenementen. Intussen werk ik al geruime tijd met de Schrijverscentrale samen. Maar ze zitten niet bepaald om de hoek, waardoor het er tot nu toe nog niet van gekomen was om elkaar te ontmoeten. Het is ontzettend fijn om elkaar gesproken te hebben. We hebben meteen leuke plannen gesmeed voor de toekomst!

Ondanks dat het schrijven deze maand wat minder vlot ging dan vorige maand, heb ik alsnog redelijk wat op papier gekregen. Het boek zal worden opgedeeld in vier delen, en het eerste (en kleinste) deel heb ik nu afgerond. Naar schatting ben ik qua woordaantal nu op een vijfde. Ik heb dus nog wel even te gaan, maar elke dag heb ik weer zin om te gaan schrijven, dus dat komt zeker goed! Hieronder zie je dat mijn kat Lilith wederom als bewaker van mijn manuscript fungeert. Ik weet niet waarom, maar ze is gek op papier.

Schrijfupdate 2

Heb je mijn vorige boeken al gelezen? Plaats een reactie op deze blog of laat me weten wat je van de Nachtuilen-boeken vond via het contactformulier. Ik vind het ontzettend leuk om jullie reacties te lezen!

Laat een reactie achter