Introductie

Via mijn eerste blog verwelkom ik je graag op mijn website! Ik ben Jeroen van Unen – auteur van fantasyboeken bij Luitingh-Sijthoff (misschien ken je me van mijn Nachtuilen-serie, waarvan ik momenteel het vierde, en laatste, deel aan het schrijven ben).

Verhalen bedenken en boeken schrijven is het leukste wat er is, maar het is ook erg tijdrovend. Gemiddeld doe ik anderhalf jaar over een boek. Niemand vindt het leuk om zo’n lange tijd te wachten totdat het volgende deel in een serie uitkomt. Ik heb het zelf ook vaak genoeg meegemaakt dat ik jarenlang op een nieuw boek wacht, waarvan ik soms vrees dat het nooit meer zal komen (looking at you, Patrick Rothfuss).

Om het wachten op mijn volgende boek voor jullie (en mezelf) wat leuker te maken, zal ik de komende periode regelmatig blogs publiceren. Via die weg wil ik alle fans van De Nachtuilen betrekken bij het schrijfproces van het laatste boek in de serie. Ik zal vertellen over mijn werkwijze, updates en nieuwtjes over mijn nieuwste boek delen, evenementen waar ik naartoe ga aankondigen – zoals bijvoorbeeld Elfia Haarzuilens, waar ik komend weekend aanwezig zal zijn om mijn nieuwe boek te signeren! – tips geven voor mensen die zelf ook graag schrijven (en uitgegeven willen worden) en wat uiteraard niet mag ontbreken zijn verhalen over mijn strijd om mijn katten van mijn bureau te jagen terwijl ik geconcentreerd probeer te schrijven. Spoiler alert: die strijd ga ik verliezen.

Het vierde deel in de Nachtuilen-serie is erg bijzonder voor mij; niet alleen omdat ik al mijn hele schrijfcarrière bezig ben met het uitwerken van deze wereld, maar ook omdat het ontzettend spannend is om voor het eerst in mijn leven een boek te schrijven zonder tegelijkertijd na te denken op welke manier ik het verhaal daarna ga voortzetten.

Lijkt het je leuk om dit proces van dichtbij mee te maken? Houd dan mijn blog, Facebook en Instagram in de gaten. Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn boeken? Op mijn site kun je meer informatie vinden en leesfragmenten bekijken.

Ik kijk ernaar uit om de totstandkoming van het laatste Nachtuilen-boek met jullie te delen! Zijn er bepaalde dingen waar je graag meer over zou willen weten? Stuur me een berichtje en wie weet kom ik er in een blogpost op terug.

Recent Comments

Laat een reactie achter